În clinica noastră se efectuează tratament chirurgical a pacienţilor cu afecţiuni congenitale şi preluate al aparatului locomotor, la baza cărora stă dezvoltarea a schimbărilor distrofice a muşchilor, cu formarea ulterioară a multiple contracţii: paralizie infantila (poliomelită), torticolis, scolioză, platfus şi alte deformaţii ale tălpii, plexita plexului brahial traumatic ereditar, osteohondroză, periarthritis scapulohumeral, epicondylitis, styloiditis, contracţia Dupuytren. 80% din pacienţi sunt pacienţi afectaţi de poliomelită.
În procesul de activitate a instituţiei s-a demonstrat că contraţiile musculare sunt cauza dereglărilor motorii şi a crizelor dureroase locale.
Metodologia chirurgicală de bază a instituţiei este fibrotomia pe etape, elaborată de către profesorul V.B. Uliziibat (brevet FR nr. 1621901 cu prioritate din 24.09.87) şi bazată pe înlăturarea contracţiilor musculare locale şi a sindromului crizei nervoase. Esenţa metodei constă în disecţia fibrelor musculare moarte cu un bisturiu creat special (brevet FR nr. 1560143 cu prioritate din 17.08.87), care permite să nu se aplice o tăietură mare a pielii.
Cursul de tratament presupune câteva etape, la ficare din aceste etape intervenţiile se fac simultan la 14-16 muşchi.
Analiza rezultatelor îndepărtate a tratamentului, efectuată de medici-experţi independenţi din oraşe diferite din Rusia şi lucrători ai instituţiei, a demonstrat că mai mult de 85% din pacienţi au avut un rezultat clinic general pozitiv în formă de creştere a volumului de mişcare, apariţia noilor şi perfecţionarea deprinderilor motorii căpătate anterior.
Eficienţa aplicării metodei, raportat la o conracție musculară sau la un punct dureros, alcătuieşte în mediu 97,5%. Pe lângă toate, aproximativ 65% din pacienți au observat efecte suplimentare sub formă de îmbunătățire a vorbirii, rugumării, înghițirii, reducere a strabismului, salivării, creșterea acuității vederii și auzului.
La investigarea pacienților pe parcursul a mai mulţi ani s-a determinat că pentru a avea un efect maximal rapid la efectuarea minimală a numărului de operații, este de dorit de a începe tratamentul la copiii cu vârsta de 2-5 ani până la dezvoltarea deformării și a schimbărilor stabile în articulații.
Instituția noastră activează după principiul chirurgical „staționar pentru o zi”.
Pentru pacienții cu diagnoza „paralizie cerebrală infantilă” este de dorit, în prealabil, de consultat cu medicul instituției prin intermediul telefonului. Pentru pacienți cu alte tipuri de afecțiuni, o astfel de consultație este obligatorie.
Contraindicații pentru operații:
- boli infecțioase și somatice acute;
- boli cronice în perioada de acutizare sau decompensare;
- intoleranța preparatelor medicale pentru anestezie.
Restricții privind vârsta pacienților lipsesc