loading

Gastroenterologie

Gastroenterologia (din grec. gaster – stomac, burtă, enteron-intestinal şi logos – ştiinţă) este o sferă a medicinei ce cuprinde structura şi funcţiile sistemului digestiv ale organismului uman în condiţii normale şi patologice, studiază cauzele şi mecanismele de dezvoltare a diferitelor boli ale sistemului digestiv, elaborează metode noi de diagnosticare, tratament şi profilaxie a acestor boli.  

Tractul gastrointestinal este un laborator chimic complex, în care produsele alimentare se digeră,  se amestecă cu diferite sucuri digestive şi tranzitează treptat de la o secţiune la alta, reţinîndu-se  exact atîta timp cît este necesar pentru asimilare. Ceea ce nu este prelucrat şi utilizat – se elimină din organism. Prin activitatea normală a tractului gastrointestinal se livrează „materialele de construcţie” către toate ţesuturile şi organele, sistem care evoluează şi se restructurează pînă la  sfîrşitul zilelor, precum şi acumularea lui a materialelor energetice, fără de care nu există viaţă.  

Un ritm accelerat de viaţă, stresurile constante, alimentarea iraţională, condiţiile nefavorabile de habitat – toate acestea afectează organismul nostru, inclusiv şi tractul gastrointestinal. Anual se observă un număr crescînd de pacienţi cu boli cronice gastroenterologice. Deseori, trecerea bolii în stadiu cronic este o urmare a autotratamentului care agravează maladia, inducînd doar o imbunătăţire temporară a stării pacientului.

Dacă sunteţi îngrijoraţi de disconfort la nivelul abdomenului, arsuri  stomacale, greaţă sau senzaţie de amar în gură, balonare, disfuncţie a scaunului, este recomandabil să vizitaţi  gastroenterologul. Aceste simptome pot fi o manifestare a bolilor grave, de aceea, cu cît mai repede veţi fi examinaţi şi veţi începe tratamentul, cu atît mai multe şanse aveţi de a evita consecinţele grave.  

La clinica «TerraMed» aveţi posibilitatea să beneficiaţi de asistenţă profesională în domeniul gastroenterologiei. Obiectivele de bază ale activităţii noastre:

Fiecărui pacient îi oferim:

Reţineţi: afectarea unui organ al sistemului digestiv, progresînd necontrolat, poate provoca  răspîndirea procesului patologic asupra altor organe, astfel încît deseori se atestă asocierea  gastritei cu pancreatita, colecistitei cu pancreatita. De aceea, observînd unele simptome ingrijoratoare, este recomandabil, cît de curînd posibil, să vă adresaţi specialistului pentru a realiza examinările necesare şi a vă proteja de posibilele consecinţe nedorite.

Metodele avansate de diagnosticare, utilizate de clinica «TerraMed» (diagnostic ultrasonor, esofagoscopie, gastroscopie, investigaţii radiologice, metode numeroase de testări de laborator ş.a.) permit identificarea bolilor sistemului digestiv la fază precoce, plus experienţa medicilor noştri, sunt garanţia calităţii tratamentului. 

Specialistii nostri:

Care este programul de lucru al Clinicii?

Clinica este deschisă de la 8:00 -19:00. Sâmbătă: 9:00 – 14:00. Duminica: este închis.

Cum să ajungeți la clinică?

Puteți ajunge pe strada Trandafirilor cu troleibuzul nr. 4 sau microbuzele nr. 112, 184. Puteți ajunge pe strada Cuza Vodă cu autobuzul nr. 5 sau microbuzele nr. 113, 189, 166, 163, 119

Cât costă consultarea unui specialist?

Costul consultației variază între 400 și 600 de lei, în funcție de specialistul ales.

Cum să vă programați la medic?

Puteți face o programare prin telefon, sunând la registratură la numărul 022-202-373. Pentru programări la diagnosticul imagistic (CT-MRI) sunați la numărul 022-780-130.