Cum arata sanii ideali si metoda prin care s-a ajuns la aceasta proportie matematica.
Un chirurg plastician a avut o nelamurire fundamentala. A vrut sa stie cum arata perfectiunea in materie de sani. Barbatul si-a dedicat viata acestei descoperiri, asa ca s-a apucat de studiat. Ca sa fie sigur ca reuseste, doctorul Patrick Mallucci, de la University College London andthe Royal FreeHospitals, un medic de top in domeniul chirurgiei plastice din Marea Britanie, a petrecut trei luni studiind
modelele care apar la pagina 3 a unui cotidian din Regat.
In sfarsit, si-a dezvaluit rezultatele: iataproportiile matematice ale sanilorperfecti:
Operatia demarire a sanilor cu implanturi siliconice reprezinta o deciziepersonala a pacientelor in scopul remodelarii estetice a sanilor. Cunoasterea posibilitatilor terapeutice, avantajelor implanturilor siliconice dar si riscurile si complicatiile posibile este primul pas in luarea unei decizii corecte. Aceasta decizie trebuie luat anumai dupa obtinerea tuturo rinformatiilor corecte. Informatii se obtin la consultatie in urma evaluarii individuale si reprezinta singura modalitate recomandata in acestsens. Informatiile luate de peforumuri sau persoane neavizate din punct de vedere profesional sintsubiectivesi pot induce in eroare pacienta in luarea unei decizii corecte.
In momentul actual exista pepiatane numarati producatori de implanturi mamare siliconice; exista tipuri diferite de implanturi in functie de dimensiuni, continut, invelissi de scopul interventiei (marirea sanilorintr-o singura etapa sau reconstructia in doitimpi). Se utilizeaza doua tipuri de implanturi mamare siliconice: rotunde sau anatomice (cu suprafatanetedasautexturata).
Recomandam utilizarea implanturilor cu silicon coeziv de la MENTOR sau Eurosilicne, liderii mondial in domeniul implanturilor mamare aprobate FDA. Aceste implanturi siliconice sint preferate de chirurgi iplasticieni din intreaga lumesi de paciente deoarece au o consistenta apropiata de a sanului normal iarvarietatea de forme permite obtinerea dupa marire a un or sanicit mai naturali din punct de vedere estetic. Implanturile mamare beneficiaza de “garantie peviata” in conditiile impuse de firma producatoare.
In momentul consultatiei se face evaluareaindividuala a fiecareipacienteprecizindu-se daca aceasta are sau nu indicatiepentru o interventie de marire a sanilor cu implanturi mamare.
Urmatoareaetapa o reprezintaefectuareaanalizelor de laborator si a explorarilor para clinice absolut necesare evaluarii obiective a riscurilor operatorii si anestezice.
Investigatiirecomandate:
- analizele de laborator (indicate
de chirurgulplastician) - ecografiamamara(
eventualmamografie),consult oncologic ( dacaestecazul) - radiografiepulmonara
- electrocardiograma( consult
cardiologic dacaestecazul) - alteinvestigatiidacaestecazul.
Alegerea formei implanturilor siliconice se face in functie de forma sanuluipacienteisi nu in ultimul rand de ceea ce doreste pacienta sa obtina in urma interventiei. Marimea implanturilor se preciaza pe baza unor masuratori specifice, in acestsens se determinaexact marimea necesara obtinerii unui san mai mare dar cu aspect natural, estetic.
Pacientatrebuieinformatadespreanumiteprecautiicevortrebuiluateinainte de operatie:
- intrerupereatratamentului cu anticonceptionale cu celputin o lunainainte de interventie.
- intrerupereafumatului,tratamentului cu antiinflamatoriinesteroidienesialteimedicatii cu celputin 10-14 zileinainte de interventie
- interventia nu trebuieplanificata in timpulmenstruatiei.
Interventia de marire a sanilor cu implanturi siliconice implica anestezie generala si internare in clinica minim 24 ore. Daca se consideranecesarinternareapoatedurasi 48 ore postoperator. Se recomandaca in
primeletreiziledupainterventiepacientasarevina la control pentru o bunamonitorizare a procedurii stiindu-se caprimele trei zile reprezinta perioada in care complicatiilepostoperatoriiaparcelmaifrecvent. Celelaltecontroale se vorefectua la recomandareachirurguluiplastician in functie de situatie.
Purtareabustiereiesteindicata pentru o perioada de 6-8 saptamini postoperatoriar utilizarea diferitelor medicamente se face numai la indicatia medicului.
Toate detaliile despre posibilele complicatii trebuie discutate cu pacienta inainte de interventie (in momentulconsultatiei) si pacienta trebuie sa semneze formularul- contractulde acord medical al clinicii in vederea interventiei.