Fertilizarea in vitro implică prescrierea unei terapii hormonale. De obicei,ovarele sănătoase demonstrează o reacție bună la stimularea ovulației, producînd mai mulți foliculi de înaltă calitate. Cînd vine momentul, medicul va face puncția, va transmite ovociteleembriologului, care continuă să efectueze procedura de inseminare artificială, astfel, poate fi concepută o nouă viață, chiar și mai multe.
În cavitatea uterină vor fi transferați maxim 2-3 embrioni de bună calitate.
De regulă, specialiști clinicii îi propun pacientei să lase embrionii rămași (care ar putea fi 10-15, sau chiar mai mulți), pentru crioconservare.Crioconservarea este tehnologia de congelare în azot lichid. Temperatura lui este de – 196 grade, care permite încetinirea activității celulelor.
Serviciul este contra cost, dar, în cazul dacă prima încercare eșuează, ceilalți embrioni pot fi folosiți pentru o altă încercare. Conform datelor statistice, după crioprotocol, sarcina survine de două ori mai rar. Cu toate acestea, tehnica de congelare este foarte populară, deoarece procedura este mai ieftină decît procedura FIV obișnuită.
Rata de succes redusă în fertilizarea in vitro utilizînd crioconservarea, se explică prin două motive: Embrionii rămași pentru congelare sunt de o calitate inferioară, cei mai buni fiind folosiți anterior
(ciclul în stare proaspătă).
Această metodă afectează calitatea embrionilor, procesul de decongelare este adesea însoțit de pierderi
semnificative. La a 7-10 zi a ciclului, începe pregătirea pentru transfer, anume atunci femeia are programare la medicul clinicii. Specialiștii încep monitorizarea, examinează cu atenție analizele de sînge, ecografia. Ulterior, devine clar cînd se va produce ovulația. Atunci, medicii decid să dezghețe embrionii pentru a efectua transferul.
Înainte de transferul de embrioni, medicul poate prescrie un curs suplimentar de tratament hormonal.