Pentru succesul tratamentului, este important ca ambii parteneri să fie implicați cu trup și suflet în acest proces.
Gîndirea pozitivă și dorința de a schimba spre bine viața – reprezintă garanția nașterii unui copil sănătos. Programul nostru de gîndire pozitivă include sfaturi privind alimentația și activitatea fizică, precum și unele aspecte psihologice.
În acest program trebuie să fie implicați ambii parteneri, și va începe la trei săptămâni înainte de concepție.
Programul este format din trei elemente: alimentația, activitatea
fizică și gîndirea pozitivă.
Alimentația: Eliminați toxinele din organism printr-o dietă echilibrată și folosirea suplimentelor alimentare, vitale pentru mamă și viitorul copil. Slăbiți, dacă este necesar. Renunțați la fumat – nicotina distruge ovocitele și sperma. Consumați 2 litri de apă pe zi.
Renunțați la ciocolată, dulciuri și produse sărate. Renunțați la cofeină: orice tip de cafea, coca-cola și ceai (puteți bea ceai de plante).
Renunțați la băuturile carbogazoase și alcool. Renunțați la alimentele conservate. Consumați mai multe fructe și legume proaspete. Mîncați pe zi cîte un pumn de nuci.
Consumați pe zi cel puțin 60 gr. proteine. O cantitate mai mică poate rezulta o reducere a numărului de ovocite. Adăugați în regimul alimentar acizi grași vegetali: ulei de măsline, semințe de floarea soarelui sau dovleac (fără sare). Acizii grași sunt foarte importanți pentru echilibrul hormonal și sănătatea ovarelor.Evitați grăsimile animale. Vitaminele E, C, B6 servesc la îmbogățirea lichidului din zona ovarelor.
Zincul este necesar pentru producerea hormonilor. Magneziul, seleniul și vitamina A ajută la dezvoltarea ovocitelor.Fierul și enzima Q10 contribuie la dezvoltarea țesutului uterin.
Activitatea fizica: Activitatea fizică trebuie să fie constantă, dar fără exagerări. Plimbările pe jos și înotul sunt cele mai potrivite sporturi pentru această perioadă. Este contraindicat să ședeți mult timp într-un singur loc – poziția șezîndă afectează circulația sîngelui la nivelul abdomenului inferior, fapt care influențează negativ tratamentul. Este preferabil să vă odihniți și să vă relaxați cît mai mult.
Antrenamentele în sala de sport e mai bine de înlocuit cu plimbările pe jos: cîte o jumătate de orăde 3 ori pe săptămînă. Faceți yoga, faceți exerciții pentru întărirea brațelor și părții superioare a coloanei vertebrale,mergeți la piscină.
Gîndirea – reducerea stresului: Îngrijorarea excesivă poate afecta tratamentul. Unicul lucru la care trebuie să vă gîndiți este un copil sănătos și fericit în brațele voastre. Practicațiîn fiecare zi zece minute de meditație: deconectați telefonul, opriți calculatorul, așezați-vă confortabil, relaxați-vă și repetați: „începând de astăzi, eu fac totul pentru a da naștere unui copil sănătos, sănătatea mea și corpul meusunt importante pentru mine, și vreau să-l pregătesc pentru o viață mai bună.” Gândiți-vă mai mult la momentele fericite din viața voastră. Rîdeți: Rîsul vă eliberează de stres. Menține o viață socială
activă, comunicați cu prietenii și familia.
Protejați dragostea și relațiile de familie. Metoda FIV necesită mult efort, răbdare și energie. Aveți încredere în puterile voastre, si veți reuși!