loading

Acupunctura - armonie dintre corp și spirit.

“Boala este necunoscută celui care trăiește în conformitate cu legile naturii și cunoaște 7 modalități de îmbunătățire a sănătății: stil de viață, nutriție, mișcare, apă, somn, minte, sentimente”.

Acupunctura, ca parte a medicinei tradiționale, este cunoscută de aproximativ 5 mii de ani, iar eficiența sa a fost testată timp de secole. În ultimele decenii, interesul pentru aceasta a crescut atât de mult, încât efectele sale sunt studiate și dovedite în mod cuprinzător în institute de cercetare de vârf din Europa, Asia și America, inclusiv la Academia de Științe a Moldovei.

– Substanțele biologic active eliberate în timpul ședinței îmbunătățesc starea peretelui vascular și a membranelor celulare, normalizează coagularea sângelui, tonusul vascular, activează formarea limfocitelor T și B, îmbunătățind astfel imunitatea, circulația sângelui și multe alte funcții, activând metabolismul și rezistența la boli;

– acupunctura favorizează eliberarea “hormonilor fericirii” – endorfinele și enkefalinele, care afectează starea de spirit, tonusul și eficiența;

– informațiile de la punctul de acupunctură, prin căi conductive, ajung la formațiunea reticulară, de unde sunt proiectate către cortexul cerebral, provocând anumite reacții ale sistemului nervos central;

– se activează sistemele hipotalamo-hipofizo-adrenal și reticulo-endotelial, ceea ce duce la creșterea forțelor de apărare, a imunității, corectează fondul hormonal și activitatea organelor interne;

Asimilarea de către organism a radiațiilor cosmice, ale căror cuante, combinându-se cu energia internă, participă la formarea câmpului energetic, permițând corectarea nivelului energetic general.

Efecte ale acupuncturii:

Îmbunătățește memoria, atenția, somnul, eficiența, normalizează starea de spirit, metabolismul, greutatea, digestia și circulația sângelui, funcțiile sexuale, inclusiv capacitatea de a rămâne însărcinată și de a avea un copil, ameliorează durerea și spasmele, umflarea, transpirația, accelerează procesele de recuperare și vindecare, crește rezervele interne ale organismului, întinerește, întărește imunitatea, reduce pofta de obiceiuri proaste și multe altele.

Tratamentul se bazează pe postulatul anticilor, și anume:  “trebuie să trăim în conformitate cu legile naturii, a căror încălcare duce la boală”.  Ca urmare, organismul devine mai slab, echilibrul energetic este perturbat, iar interrelațiile corecte dintre organe sunt perturbate. Atunci când energia circulă liber de-a lungul meridianelor, organismul este sănătos și echilibrat, dar dacă energia este blocată, stagnantă sau slabă, apare o stare fizică, mentală sau emoțională dureroasă. Medicul îi explică pacientului ce factori din viața sa au dus la apariția bolii și ce trebuie schimbat pentru vindecare (recomandă un regim zilnic individualizat, obiceiuri alimentare, dacă este necesar suplimentează tratamentul cu medicamente fitoterapeutice sau homeopate, hirudoterapie, masaj și terapie cu pietre, precum și exerciții de yoga).

La tulburări de energie pot duce: alimentația necorespunzătoare, mâncatul pe fugă, la calculator, turele de noapte, lipsa somnului, surmenajul, hipodinamia, graba și agitația, radiațiile casnice, comunicarea cu persoane neplăcute, încărcătura emoțională excesivă: furie, surescitare, supărare, durere, frică, chiar și grija sau bucuria excesivă. “Furia rănește ficatul, bucuria – inima, grija – pancreasul, tristețea – plămânii, frica – rinichii”, – spuneau medicii antici.  Chiar și factorii climatici precum vântul, căldura, umiditatea, uscăciunea, frigul în exces pot provoca, de asemenea, perturbări ale energiei și pot duce la îmbolnăvire.  Prin urmare, este necesar să se respecte moderația în toate.

Pentru a restabili echilibrul, practicianul stimulează anumite puncte. Astfel, dacă există o stagnare a energiei într-un anumit meridian, el folosește combinații de puncte pentru a-l dinamiza, dacă există un exces, el îl calmează sau transferă energia către meridianul cu lipsă de energie etc. Punctele nu trebuie să fie legate direct de meridianul dezechilibrat.  Folosind diferite tehnici: unghiul acului, modul de imersiune și retragere a acestuia, timpul de expunere, influența reciprocă a meridianelor, organelor, specialistul poate gestiona eficient echilibrul sistemelor energetice, restabili sănătatea și preveni bolile.

Avantajele acupuncturii:

Indicații:

– Acupunctura este utilizată ca metodă independentă pentru următoarele afecțiuni

– stări astenice, nevrotice și depresive, pierdere de forță, oboseală, scăderea dispoziției și a eficienței, iritabilitate, slăbirea memoriei și a atenției, transpirație, tulburări de somn, dureri de cap și dureri de diferite localizări, scăderea imunității, unele tulburări ale funcțiilor sexuale etc.

– toate bolile funcționale, adică reversibile (procese inflamatorii cronice, fluctuații ale tensiunii arteriale, tulburări ale sistemului respirator și ale organelor digestive, patologie urogenitală etc.);

– se utilizează ca parte a tratamentului complex al proceselor cronice pe termen lung (afecțiuni după un accident vascular cerebral, atac de cord, boli ale coloanei vertebrale, articulații, inclusiv discopatie, accelerează reabilitarea după o boală gravă, intervenție chirurgicală, naștere, traumă). Folosit pentru ameliorarea durerii, spasme, reducerea dozei de medicamente administrate, pentru prevenirea exacerbărilor sezoniere (polinoză, ulcer peptic, etc.).

Contraindicații:

– stare de agitație psihică acută, intoxicație;

– boli aflate în stadiul de subcompensare și decompensare (boli grave, stări terminale).

Clinica TerraMed dispune de un cabinet de medicină tradițională. Consultarea este realizată de medic de înaltă calificare în domeniul medicinei tradiționale (acupunctură, fitoterapie, homeopatie), cu o experiență de peste 20 de ani, Triboi L.A.

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *