loading

Artroscopia articulației cotului

În anul 1931,  Michael Burman a descris prima artroscopie de cot. O lungă perioadă de timp, această articulație a fost lăsată fără atenția cuvenită din partea artroscopiei, fiind considerată  „nepotrivită pentru a fi aplicată”, totuși, utilizarea artroscopiei de cot pe scară largă a început cu anul 1980, datorită medicilor specialiști Andrews, Watanabe și Hempfling. În prezent, lista bolilor, care necesită efectuarea artroscopiei de cot, este în continuă creștere, deși, bineînțeles, aceste intervenții sunt mai puțin frecvente, comparativ cu artroscopia altor articulații.

Datorită avantajelor considerabile față de chirurgia clasică, deschisă  și anume: dureri mai mici în perioada postoperatorie, cicatrici postoperatorii minime și o recuperare mai rapidă, numărul de operații pe articulația cotului, efectuate prin tehnica artroscopică, se majorează la nivel mondial.

Artroscopia articulației cotului se realizează pentru:

Artroscopia articulației cotului se realizează sub anestezie generală sau regională. Prin cîteva incizii miciîn spațiul articular sunt  introduse cameravideo (artroscopul) și instrumentele necesare, se evaluează starea structurilor articulare, se stabilește  nivelul lor  de degradare și în funcție de rezultatul investigației, se efectuează manipulările necesare. După intervenție, plăgile se suturează, lăsînd o cicatrice practic invizibilă. Pentru a reduce inflamația țesuturilor moi, în perioada postoperatorie precoce, este necesară aplicarea locală de gheață pe articulație, și administrarea de medicamente analgezice (dacă este necesar).

Pacientul poate începe perioada de  reabilitare (de obicei)  în cîteva zile după operație.

Avantajele artroscopiei de cot, față de intervenția chirurgicală deschisă, efectuată la clinica «TerraMed»: