loading

Psihoterapie

Psihoterapia, ca metodă de tratament, este aplicată încă din timpuri străvechi. Ea era aplicată chiar şi înainte de epoca noastră în tratamentul multor tulburări, apreciate astăzi fiind funcţionale.

Aria de utilizare a psihoterapiei este foarte extinsă şi, de fapt, nu există nici o sferă a medicinii, care să nu ia în calcul psihoterapia. Există multe metode de investigaţii psihoterapeutice, cum ar fi: psihoterapia sugestivă, autotraining, hipnoterapia, psihoanaliza, psihoterapia de grup, terapia comportamentală, hipnoza Erixon.

Recent, în ţara noastră s-au implementat metode aplicate pe larg: hipnoterapia clasică, hipnoza Erixon, psihoanaliză, codificarea. Aceleaşi tehnici sunt utilizate în centrul nostru.

Ca metodă de tratament psihoterapia este pe larg utilizată în tratamentul tulburărilor neurotice: enuresis nocturn, gîngaveală, tulburări funcţionale ale organelor interne, temeri de diferite geneze (frica înroşirii pielii, frica de intuneric, frica de spaţiu închis şi deschis, precum şi frica de  lichide şi preparate solide, frica infecţiei, frica zborului în avioane, teama de navigarea pe navă, călătoria în tren şi maşină, etc); disfuncţii sexuale de origine psihică; anorexie, mononevroze (muţenie şi orbire psihogenă, paralizie şi plăgi de caracter funcţional).

Rezultate îmbucurătoare se observă în tratamentul depresiei, tulburărilor nevrotice şi disfuncţiilor gastrointestinale.

De rand cu acestea, tehnicile psihoterapeutice vizate se utilizează şi autonom sau în asociere cu terapia medicamentoasă în tratamentul bolilor sistemului nervos şi psihic, în tratamentul alcoolismului si narcomaniei. De asemenea, sunt utilizate pe larg în tratamentul pacienţilor cu boli ale organelor interne, la imposibilitatea de administrare a medicamentelor din cauza alergiei.

Ca metodă primară sau asociată, este utilizată şi la tratarea bolilor organelor interne, endocrine, în practica obstetrică ginecologică, în tratamentul multor boli ale pielii, în intervenţii chirurgicale, în tulburări vegetative.

Specialiștii noștrii

Care este programul de lucru al Clinicii?

Clinica este deschisă de la 8:00 – 19:00. Sâmbătă: 9:00 – 14:00. Duminica: este închis.

Cum să ajungeți la clinică?

Puteți ajunge pe strada Trandafirilor cu troleibuzul nr. 4 sau microbuzele nr. 112, 184. Puteți ajunge pe strada Cuza Vodă cu autobuzul nr. 5 sau microbuzele nr. 113, 189, 166, 163, 119

Cât costă consultarea unui specialist?

Costul consultației variază între 400 și 600 de lei, în funcție de specialistul ales.

Cum să vă programați la medic?

Puteți face o programare prin telefon, sunând la registratură la numărul 022-202-373. Pentru programări la diagnosticul imagistic (CT-MRI) sunați la numărul 022-780-130.