loading

Monitorizarea sarcinii

Graviditatea – Este o perioadă în viaţa femeii atunci când sănătatea ei necesită o atenţie sporită şi un control mai riguros din partea medicilor.  Deoarece  sănătatea şi viaţa viitorului copil depinde de monitorizarea corectă a gravidităţii şi a naşterii.

Pe parcursul celor nouă luni de sarcină, viitoarea mamă trebuie să fie consultată regulat de medic, trebuie să prezinte analizele sângelui, urinei, trebuie să facă USG şi alte investigaţii.  În felul acesta una dintre primele întrebări pe care şi le pune femeia este: unde şi cine ar putea să o consulte în timpul gravidităţii?  Înainte de a lua această decizie responsabilă,
gravida trebuie să examineze toate variantele posibile existente la moment, ţinând cont de faptul că fiecare îşi are şi plusurile şi minusurile sale.  

Varianta cea mai simplă şi mai ieftină este evidenţa la policlinica  de sector. Dar cu toate priorităţile sale (aproape de casă, necostisitor) această variantă are un şir de neajunsuri – cozile mari la medic, care nu de fiecare dată dau dovadă de amabilitate, lipsa periodică a reactivelor pentru analize. 

Dar atunci când dorinţa şi situaţia financiară permit, femeia gravidă poate alege a fi monitorizată în timpul sarcinii la unul dintre centrele specializate cu plată. Sănătatea este cel mai de preţ lucru în viaţă. Iar pentru o femeie – sănătatea este nu doar baza dispoziţiei ei bune şi frumuseţii veşnice, dar este şi sănătatea viitorilor ei copii.  Pentru a fi mereu sănătoasă orice femeie trebuie să se atârne la modul cel mai serios faţă de sănătatea organismului său. Căci, ştim cu toţii, orice maladie poate fi prevenită mai uşor decât a fi
tratată, cu atât mai mult că multe maladii pot decurge fără anumite simptome.

Analizând toate plusurile şi minusurile femeia trebuie să aleagă varianta optimă ale serviciilor medicale prestate, care i-ar oferi liniştea şi încrederea necesare pentru a duce la bun sfârşit sarcina.  Nu vă fie jenă să schimbaţi medicii şi clinicile în căutarea specialistului sigur şi competent, care vă va ajuta şi vă va pregăti pentru unul dintre cele mai importante momente din viaţă – naşterea copilului.

Naşterea copilului – este unul dintre cele mai frumoase momente din viaţa unei femei. Perioada în care femeia este în aşteptarea copilului este o perioadă foarte responsabilă şi importantă. Atunci când alegeţi clinica unde veţi fi monitorizată întreaga perioadă de sarcină ţineţi cont, că aceasta este una dintre primele decizii pe care le luaţi şi pentru care sunteţi responsabilă faţa de viitorul copil.