loading

Endometrioza

Endometrioza este o tulburare ginecologică foarte frecventă, caracterizată prin creşterea, în
diferite organe şi diferite părţi ale corpului femeii, a ţesuturilor similare cu mucoasa uterului Cel mai frecvent aceste ţesut apare şi pe suprafața ovarelor sau trompei uterine, pe pereții cavității abdominale sau uterului.

Cauzele apariției endometriozei

Cauza exactг a endometriozei nu este pe deplin cunoscutг. Se presupune cг celulele care dau naєtere zonelor endometriozei se ataєeazг de organele adiacente, оn timpul pгtrunderii sоngelui, оn perioada menstruaюiei, prin trompele uterine оn cavitatea abdominalг. Unii experюi cred cг, este posibil, de asemenea, ca acestea sг distribuie prin
tot corpul cu fluxul limfatic єi de sоnge care vin din partea uterului.

Simptomele endometriozei

Diagnosticul endometriozei

Diagnosticul începe de la consultația și investigația medicului, colectarea anamnezei și acuzelor pacientei. În urma investigației medicale, în baza anamnezei colectate și particularităților individuale, medicul poate identifica cauza afecțiunii. Investigația începe cu:

Tratamentul endometriozei

Endometrioza  trebiue tratată, mai întîi de toate, pentru a înlătura senzațiile dureroase neplăcute sau tulburările ciclului menstrual, care împiedică femeia să savureze plăcerea vieții. Endometrioza reduce semnificativ şansele unei femei de a concepe un copil. 

În prezent există următoarele tipuri de tratatment al endometriozei:

Avantajele metodelor noastre

Specialiștii clinicii noastre se specializează în tratarea endometriozei și au o experiență bogată în tratarea cu succes a endoemtriozei de diferite forme. În calitate de terapie medicamentoasă se aplică cele mai performante preparate, cu efecte secundare minime.