loading

Afecţiunile coloanei vertebrale

Drept cauză a  afecţiunii coloanei vertebrale în 90% cazuri este modificarea degenerativă a discurilor intervertebrale, hernia de disc – osteocondroza coloanei vertebrale.

Jumătate din populaţia planetei suferă de hernie de disc.  Hernia de disc îngreunează mobilitatea coloanei vertebrale, diminuează protecţia ei de tensiuni. De regulă, cauzele apariţiei herniei de disc sunt dereglarea metabolismului, ereditatea, traumele, infecţiile.
 
Întrucît tensiunea de bază revine asupra regiunii lombare, în majoritatea cazurilor suferă anume regiunea lombară a coloanei vertebrale. Durerile apar în regiunea lombară, pe traiectoria  nervului sciatic – pe partea posterioară a piciorului, inclusiv călcîiul şi talpa. La afectarea coloanei vertebrale dispare reflexul achilian şi rotulian, piciorul se moleşeşte, se atrofiază muşchii, omul şchiopătează şi îşi pierde capacitatea

de muncă.  

Hernia de disc cervicală influenţează asupra circulaţiei sangvine cerebrale – aceasta se dereglează. Acele diviziuni ale creierului, ce răspund de coordonarea mişcărilor, nu primesc o cantitate suficientă de sînge. Acest fapt duce la ameţeli, dureri de cap, tulburări de memorie, instabilitatea mersului.

Simptomele afecţiunilor coloanei vertebrale

Diagnosticul

Tratamentul

Baza tratamentului o reprezintă terapia medicamentoasă. De regulă, se desfăşoară cursuri de terapie intensivă (cîte 2 – 3 săptămîni), în intervalele dintre care pacientul continuă să primească medicamente. De asemenea, periodic este necesară corecţia terapiei de bază (după starea pacientului). În cazul apariţiei disfuncţiilor locomotorii (în
rezultatul slăbiciunii, dereglării sensibilităţii sau discoordonării) este necesară desfăşurarea unor cursuri de reabilitare locomotorie (durata medie a cursului de la 4  până la 8 săptămâni). Privitor la terapia de bază, aplicată în cazul bolilor vasculare şi degenerative, este necesar de menţionat, că aceasta are o eficienţă mai mare  în cazul aplicării eventuale în fazele incipiente ale bolii.

Avantajele diagnosticului şi tratamentului la clinica«TerraMed»