loading

Ablaţia prepuţului (circumcizia)

Circumcizia – operaţie de înlăturare a prepuţului penisului.  Se desfăşoară cel mai des din
motive religioase în familiile de iudei şi musulmani. În copilărie, aproximativ fiecare al cincilea băieţel de pe planetă a fost supus circumciziei. 

Ablaţia prepuţului se efectuează şi în baza indicaţiilor medicale. De exemplu, fimoza – cînd prepuţul devine îngust şi nu permite decalotarea vîrfului penisului . La fel o indicaţie medicală este inflamaţia frecventă a capului şi prepuţului. Acest lucru este deosebit de
actual pentru ţările cu climă caldă. 

În dependenţă de problema medicală şi dorinţa pacientului prepuţul poate fi înlăturat complet sau parţial (plastie). Dacă frenul penisului este scurt, atunci odată cu circumcizia se face plastia frenului.

Din ce motiv se face circumcizia?

Circumcizia oferă un şir de priorităţi:

Circumcizia la bărbaţi este indicată în primul rând celor, la care se remarcă

În această problemă vîrsta pacienţilor este nelimitată. La adulţi operaţia se efectuează sub anestezie generală sau locală. Circumcizia la copii se face deseori sub anestezie locală. Durata operaţiei este de 25-30 minute.

Investigaţia înainte de operaţie durează puţin timp. Uneori investigaţia poate fi efectuată în ziua sau cu o zi înainte de operaţie. Investigaţia include: analiza sângelui la HIV, RW(sifilis), hepatita B şi C, analiza generală a urinei, analiza sîngelui la coagulabilitate, analiza clinică generală a sîngelui. Dacă există suspiciunea prezenţei infecţiilor sexuale,  atunci se face diagnosticul PCR.

Circumcizia la bărbaţi, efectuată la clinica «TerraMed», are următoarele priorităţi: