loading

Uretrita. Tratamentul uretritei

Uretrita – proces inflamator, ce se localizează pe mucoasa canalului urinar. Această afecţiune este destul de răspîndită. Uretrita este o boală, transmisibilă pe cale sexuală prin intermediul partenerilor de ambele genuri.

Uretrita se clasifică în infecţioasă şi neinfecţioasă.

La rîndul său, uretrita infecţioasă se divide în: 
La uretrita nespecifică infecţioasă (uretrita reactivă) se referă astfel de tipuri:

Forme specifice:

Formele neinfecţioaseinclud în sine pe cele:

Simptomele uretritei

Manifestările de bază ale uretritei— usturime, durere sau tăieturi în timpul micţiunii, îndeosebi de la începutul ei şi eliminări din uretră. Eliminările de regulă se manifestă dimineaţa, în cazul infecţiei bacteriene nespecifice ele sunt abundente, de caracter mucopurulent, de culoare albastră-verzuie, cu miros neplăcut.

Este de menţionat, că bărbaţii, din cauza particularităţilor anatomice (uretră mai lungă şi îngustă), simt mai rapid şi mai acut apariţia simptomelor de uretrită. Însă, la femei simptomatica uretritei este mai puţin pronunţată şi poate în genere să rămînă neobservată.

Bărbaţii pot observa dimineaţa alipirea capetelor orificiului extern al canalului urinar şi înroşirea lor. Uretrita poate decurge fără eliminări din uretră, doar cu senzaţii neplăcute în timpul urinării. În plus, manifestările uretritei pot fi atît de neînsemnate, încît pacienţii nu le acordă nici o atenţie. Dar acest lucru, nu înseamnă că afecţiunea nu trebuie tratată, că uretrita „va trece de la sine”.

În cazul uretritei, de regulă, nu se remarcă simptome inflamatorii generale – nu este temperatură ridicată, slăbiciune.

Pentrudiagnosticuluretriteila centrul medical«TerraMed»se desfăşoară investigarea complexă, ce include:

Uretrita acută se manifestă prindisconfort (durere, dificultate în timpul micţiunii), apariţiaeliminărilordin uretră. Nu întotdeauna pacientul are posibilitatea să se adreseze la medic la timp, pentru diagnosticarea uretritei. Simptomele ei pot fi detectate de sine stătător, de aceea nu trebuie de amânat vizitarea centrului medical. Din motiv ca evoluţia
infectării să nu treacă în aşa formă ca uretrita cronică, trebuie iniţiată la timp desfăşurarea cursului necesar de tratament.

Secţia urologică a clinicii «TerraMed» propune tratamentul complex al uretritei abacteriene, formelor, precondiţionate de viroze.  

Simptomele uretritei se înlătură odată cu trecerea cursului terapeutic, ce include în sine tratamentul medicamentos, proceduri fizioterapeutice şi se efectuează sub controlul medicului. Preparatele pentru tratamentul uretritei se aleg de către specialist în ordine individuală strictă, ţinând cont de toate particularităţile pacientului, se stabilesc contraindicaţiile posibile.

La clinica noastră se folosesc doar cele mai eficiente şi moderne metode pentru
tratarea unei afecţiuni atît de neplăcute, ca uretrita. Tratamentul la profesioniştii clinicii «TerraMed»garantează soluţionarea rapidă a problemelor Dumneavoastră.