loading

Cistita acută (inflamaţia vezicii urinare)

Cistita– este o boală inflamatoare a vezicii urinare. În majoritatea cazurilor, cistita se întâlneşte mai frecvent la femei.  

Cistita– nu este deloc o boală  inofensivă,în cazul decurgerii sale îndelungate este posibilă micşorarea volumului vezicii urinare, precum şi ascensiunea procesului inflamator în rinichi, creând riscul inflamaţiei rinichilor – pielonefritei.

După manifestările clinicecistitelede regulă se împart în acute şi cronice.

Simptomele cistitei acute:

Simptomele cistitei cronice

Toate simptomele cistitei acute, dar într-o formă mai puţin pronunţată. Bolnavii, de regulă, remarcă urinare frecventă, tăieturi  minore în timpul urinării, în unele cazuri nereţinerea urinei în momentul necesităţii stridente (imperative).

Cauzele cistitei la femei: microbii condiţionat-patogeni (E. coli, enterococi, stafilococi, streptococi şi Proteus), unele din infecţiile genitale, în special, micoplasmele şi ureaplasmele. La unele femei cistitele apar în perioada de climacteriu şi menopauză, fapt legat de restructurarea hormonală a organismului.

Diagnosticul cistitei acute, de obicei, nu cauzează dificultăţi. Însă, pentru indicarea unui tratament corect şi competent este mai bine să vă adresaţi la medic, deoarece îndesirea şi durerea în timpul urinării pot fi legate de alte motive: de exemplu, de litiaza urinară, de bolile inflamatorii ale organelor sexuale externe şi interne la femei.  

Diagnosticul cistitei croniceeste destul de complicat. Pentru concretizarea diagnosticului uneori este necesar de efectuat cistoscopia (examinarea vezicii urinare cu ajutorul unui dispozitiv special), la fel de examinat detaliat profilul hormonal al femeii, de realizat
însămânţarea urinei la sterilitate şi sensibilitate faţă de antibiotici, recoltări din uretră la infecţiile sexuale.

Tratamentul cistitei

La bărbaţi cistitele se întâlnesc extrem de rar  şi sunt legate, în general, de prezenţa pietrelor în vezica urinară şi a adenomului de prostată.

Avantajele metodelor clinicii «TerraMed»