loading

Fractura de penis

Fractura de penis  – este un prejudiciu cauzat de ruptura tunicii albucinea (membrana), care acoperă corpii cavernoşi ai penisului.  Această ruptură umple cu sînge în timpul excitării, tunica şi uneori uretra. Este trauma cea mai gravă a organului reproductiv masculin.

Cauzele fracturilor penisului.

Cele mai multe cauze ale rupturii peniene sunt manevrele greşite din timpul actului sexual. Atunci cînd femeia se afla deasupra bărbatului, in urma impactului cu pelvisul feminin sau cu perineul, penisul se poate îndoi lateral, producîndu-se fractura. În anumite culturi, şi anume în ţările musulmane, la baza fracturii de penis ar putea sta manipularea acestuia pentru a elimina o erecţie.

Consecinţele fracturării: ruperea ţesuturilor, hematoame, edeme, hiperemie.

Cu toate că fracturile penisului se întîlnesc nu atît de des în practica medicală, este foarte uşor ca el să fie rupt.  Acestui pericol penisul este supus în stare de erecţie, şi aproape toate fracturile sunt închise.  Locul cel mai răspândit bineînţeles este patul conjugal.  58% dintre toate fracturile au loc în timpul actului sexual. Cea mai periculoasă în acest caz este atunci când femeia se află deasupra bărbatului,  când femeia face mişcări bruşte ori incorecte.  Dar aceasta poate avea loc şi în alte poziţii ale actului sexual. În aceste cazuri penisul în erecţie nimereşte nu în vagin dar se loveşte de pelvis sau perineu.

Uneori penisul se fracturează şi în alte situaţii, de exemplu în timpul actului sexual în maşină, în rezultatul masturbării active în timpul schimbării poziţiei corpului şi chiar în timpul somnului.  Bărbaţii care supraestimează puterea „demnităţii” lor pot fractura penisul în timpul stoarcerii pentru eliminarea erecţiei. Ruperea ţesuturilor penisului poate avea loc şi în momentul accidentelor, fapt ce poate duce la urmări mult mai grave, decât trauma în
pat.

Simptomele fracturării penisului.

Fracturarea penisului nu poate fi confundată cu alte traume.  Cînd  penisul se fracturează, ambii parteneri aud un sunet asemănător cu un trosnet specific ruperii – trosneşte membrana albucinea.  Bărbatul simte o durere acută, erecţia se pierde imediat. Apoi are loc umflarea, apare hematomul şi modificarea culorii  organului sexual masculin, o culoare vineţie – albastră.

În cazurile grave, când are loc ruperea uretrei, urinarea devine imposibilă.

În cazul fracturării penisului este necesar să se aplice comprese cu gheaţă şi penisul să fie legat strâns. Fractura penisului este considerată, in general o urgenţă medicală siîn marea majoritate a cazurilor de fracturare peniană se impune deseori, intervenţia chirurgicală. Intervenţia se efectuează sub efectul anesteziei, în timpul căreia chirurgul coase membrana albucinea, corpii cavernoşi şi dacă este necesar uretra. Apoi pentru o perioadă determinată de timp se necesită bandajarea strânsă.