loading

Colpită (vaginită). Tratamentul colpitei (vaginită)

Vaginită – este inflamația organelor  genitale feminine externe și mucoasei vaginale. Se produce o schimbare în microflora vaginală, odată cu dezvoltarea ulterioară a procesului inflamator.

Vaginita – este  cea mai frecventa boală a organelor genitale feminine. Vaginita este unul din motivele tulburărilor funcției mai multor organe și sisteme ale corpului feminin. Vaginita apare de obicei la femeile de vîrstă reproductivă.

Cauzele vaginitei:

Simptomele vaginitei

Vaginita poate fi acută sau cronică. Vaginita acută este caracterizată prin hiperemie evidentă, edem al organelor genitale feminine, senzație de greutate în regiunea inferioară a abdomenului, arsură și mîncărime în regiunea vaginului; eliminările abundente din vagin sînt muco-purulente sau purulente.

Intensitatea manifestărilor clinice depind  de agentul patogen, de forţa de apărare a organismului pacientei,  de vîrsta ei.

La vaginita cronică  toate manifestările sunt mai puțin pronunțate.

Diagnosticarea vaginitei:

Vaginitele secundare la femeile de vîrsta reproductivă sunt legate de infectarea vaginului cu

secreții patologice din colului uterin, cauzate de endocervicită și endometrită. Dacă femeia suferă de vaginită, în timpul sarcinii pot apărea complicații grave. Se recomandă tratamentul vaginitei înainte de sarcină.

La femeile în vârstă dezvoltarea vaginitei se datoreaza schimbarilor la nivelul mucoasei vaginale, ce au loc pe fondul insuficienței ovariene fiziologice. Mucoasa devine mai subtire, din care cauză poate fi ușor vătămată și se inflamează. Pacientele acuză prurit, eliminări purulente din organele genitale, uneori sangvinolente.

Tratamenul vagininitei

În clinica noastră, medicul prescrie tratamentul vaginitei în aceeași zi. Se indică schemele, pentru înlăturarea cauzelor vaginitei şi restabilirea forțelor de protecție a organismului, a sistemului imunși hormonal. Modificarea ulterioară a tratamentului se efectuează pe baza rezultatelor testelor.

Adresarea tardivă la medic, sau neadresarea poate duce la complicații grave.

Din mucoasa vaginală, procesul inflamator se poate răspîndi la uretră, rect, la canalul colului uterin și anexele sale. Se poate dezvolta eroziunea de col uterin, endometrită, ceea ce poate conduce la infertilitate.

De asemenea, adresarea tardivă la medic sau neadresarea poate contribui la trecerea bolii într-un  stadiu cronic, ceea ce implică disconfort constant, prurit, arsură, la fel și senzații neplăcute și dureroase în timpul actului sexual.

Tratamentul vaginitei nu  este unul complicat, dar pentru a preveni evoluţia bolii, sînt necesare proceduri speciale, pe care le poate prescrie doar un medic ginecolog calificat.

Avantajele tratamentului vaginitei la «TerraMed»

Tratamentul vaginitei este indicat, luîndu-se în consideraţie agentul patogen cauzator al bolii.