loading

Afecţiunile intestinului subţire

Intestinul subţire joacă un rol important în sistemul digestiv. În această porţiune a intestinului au loc procesele finale de digerare şi de absorbţie a substanţelor folositoare
(vitamine şi minerale) în organism. Afecţiunile intestinului subţire au simptome similare. Toate dereglările în funcţionarea acestui organ sunt întrunite sub o singură denumire sindromul absorbţiei dereglate (malabsorbţia).

Simptome

De regulă bolnavii acuză diaree. Scaunul survine până la 6 ori pe zi, în el se văd rămăşiţe de hrană nedigerată. Borborismele (ghiorăiala) şi balonarea deseori apar spre seară, reducîndu-se în timpul nopţii. Senzaţiile de durere apar în regiunea ombilicului sau în partea dreaptă a abdomenului. În spasme apare colica intestinală. În aşa cazuri durerile pot fi puternice. Din cauza absorbţiei rele în organism a substanţelor folositoare bolnavul slăbeşte. Se poate dezvolta glosita şi inflamaţia mucoasei cavităţii bucale, apar fisuri în
colţurile gurii (stomatita angulară), anemia, uscăciunea oculară,  hemoragii pe corp, uscăciunea pielii.

Enterita cronică

Enterita cronică – este inflamaţia intestinului subţire, însoţită de dereglarea funcţiilor sale. Cauza apariţiei enteritei pot fi incitatorii bolilor intestinale – salmonella, bacilii dizenterici, rotaviruşii, yersinia, campilobacteriile. Însă, enterita cronică – este un proces postinfecţios. De asemenea, motivul afecţiunii pot fi paraziţii, incitatorii infecţiilor parazitare, radiaţia ionizantă,  acţiunea substanţelor medicamentoase şi metalelor grele.

Afecţiunile vasculare ale intestinului subţire

În rezultatul afecţiunilor vasculare se poate reduce volumul sîngelui, care survine pentru alimentarea intestinului subţire. Deseori aceasta se întîmplă din cauza aterosclerozei şi diabetului zaharat. În urma acestui fapt se dezvoltă afecţiunea vasculară a intestinului subţire.

Simptome

Afecţiunea vasculară este periculoasă prin faptul că poate duce la blocarea completă a spaţiilor dintre vase şi la infarctul intestinului. O metodă radicală de tratament – operaţia pentru substituirea vaselor afectate.

Tratamentul afecţiunilor intestinului subţire la clinica «TerraMed»

Tratamentul afecţiunilor intestinului subţire se efectuează cu ajutorul unei diete speciale şi a medicamentelor.

Se recomandă de consumat:

Este necesar de normalizat microflora intestinală.

Din medicamente este eficientă folosirea remediilor antimicrobiene, apoi a preparatelor bacteriene, cu conţinut de microbi folositori. Se poate de administrat bifidum, lactobacterin, bifidumbacterin, colibacterin şi altele. De asemenea, se consumă şi bio-cocktailuri, ce conţin microbi folositori în combinaţie cu vitamine, minerale şi plante medicinale. Se recomandă de folosit preparate enzimice.