loading

Colposcopia. Videocolposcopia

Colposcopia (videocolposcopia) reprezintă o investigație clinică  imagistică, vaginului și colului uterin, care permite pe lînga vizualizarea acestora, prelevarea de țesut biopsic în cazul în care sunt identificate leziuni ale epiteliului colului uterin sau ale endocolului. Colposcopia se realizează cu ajutorul colposcopului: un microscop stereoscopic binocular cu lumina puternic focalizată, care mărește imaginea, astfel că permite medicului să vadă anomaliile minore ale vulvei, vaginului şi colului uterin ce nu pot fi vizibile cu ochiul liber, cum ar fi : eroziuni și tumori minuscule, mici hemoragii  în cervix, vagin și vulvă. Colposcopia a devenit o tehnică indispensabilă în practica medicilor ginecologi.

Colposcopia contribuie la depistarea modificărilor precanceroase şi canceroase de la nivelul tractului genital inferior. Această metodă permite diagnosticarea următoarelor boli ale colului uterin:

Efectuarea colposcopiei la clinica noastră

Un Software unic, care permite:

Importanța colposcopiei:

Videocolposcopia se adresează leziunilor precanceroase ale colului uterin, care sunt de obicei asimptomatice,  aceasta reprezentînd una dintre marile avantaje ale examinării.

Colposcopia este absolut necesară în tratarea eroziunilor cervicale. Videocolposcopia permite mediculuidepistarea bolii la un stadiuprecoce, șichiaridentificareapatologiei, evitîndu-se astfel apariția cancerului.

Colposcopiaextinsă facilitează diagnosticul corect  albolilor de col uterinși determinareatumorilor maligne.