loading

Ectopia colului uterin (ectopia cervicală)

Ectopia colului uterin   – transferul celulelor, care de regulă, la femeile adulte, sunt doar pe
surafaţa interioară a canalului cervical, pe suprafaţa exterioară a colului uterin şi, în special, în zona de deschidere a vaginului.

Ectopia uterului – cauzele

Investigaţii şi diagnosticul

Ectopia – simptomele

Pot lipsi simptomele. Dar în cazul procesului inflamator al uterului şi ale anexelor pot apărea scurgeri abundente din organele genitale, disconfortul în partea exterioară ale organelor genitale, mâncărime, arsuri, dureri, sunt posibile eliminări cu sânge din
canalele genitale după actul sexual.  Ectopia post traumatică se caracterizează prin deformarea membranei  exterioare, rupturile vechi şi cicatricele pe colul uterin ori canalul cervical, fapt ce se depistează prin examinarea exterioară şi cu ajutorul colposcopiei. La examinarea cu oglinda se observă cum ectopia se amplasează în jurul părţii exterioare, adesea are forma unei pete cu forme neregulate de la culoarea roşie aprinsă până la roz pal. La colposcopie ectopia prezintă grupuri acilare de papile rotunde ori alungite de culoare roşie aprinsă. 

Ectopia – tratamentul

La prima etapă a tratamentului ectopiei cervicale este necesară înlăturarea procesului inflamator asociat colului uterin şi a vaginului, apoi se efectuează stimularea regenerării epiteliului în straturi  a colului uterin şi eliminarea ţesutului modificat a colului uterin.

Metodele tratamentului

Înlăturarea ţesutului modificat patologic se efectuează cu ajutorul metodelor fiziochirurgicale:

Pentru tratarea ectopiei colului uterin la fel se foloseşte şi tratamentul medicamentos.

Priorităţile tratamentului ectopiei colului uterin în clinica «TerraMed»