loading

Fimoza

Asociaţia Europeană a Urologilor susţine, scurtimea prepuţului, ori fimoza  se întâlneşte la 10% dintre bărbaţi.  Şi dacă în copilărie şi adolescenţă, această afecţiune are doar caracter fiziologic  şi nu necesită tratament, atunci la maturitate această patologie poate perturba agresiv modul de viaţă obişnuit al bărbatului sănătos. Urologii profesionişti ai clinicii «TerraMed» tratează cu succes fimoza patologică prin metode moderne sigure.

Cauzele apariţiei fimozei:

Specialiştii clinicii «TerraMed» efectuează diagnosticul complex şi prescriu tratamentul eficient pentru afecţiunea în cauză. Consultarea medicului specialist urolog ajută la determinarea gradului fimozei şi la prevenirea consecinţelor nedorite. Deoarece, formele avansate ale afecţiunii se pot transforma repede în complicaţii cum ar fi:

În toate aceste cazuri poate fi necesară consultarea medicului chirurg  şi intervenţia chirurgicală de urgenţă.  Pentru a evita această situaţie, este necesară adresarea la timp la medicul specialist şi urmarea tratamentului planificat.

Tratamentul fimozei în clinica «TerraMed»

Metoda de bază a tratamentului este procedura de circumcizie – tăierea împrejur a prepuţului. Specialiştii cu experienţă ai clinicii noastre efectuează această intervenţie cu ajutorul anesteziei locale ori generală, la dorinţă pacientului, iar însăşi intervenţia durează nu mai mult de 20-30 minute. 

Consultarea în continuare a chirurgului urolog ajută pacientul să revină repede la viaţa normală de zi cu zi, iar în general intervenţia chirurgicală  permite  să fie eliminată pentru totdeauna cauza morfologică a fimozei. Intervenţia se efectuează în condiţiile sterile ale
clinicii şi probabilitatea apariţiei diferitor complicaţii estre practic nulă.  

Dacă fimoza are caracter fiziologic, se califică drept maladie de gradul 1-2 şi nu este însoţită de prezenţa cicatricei dure, specialiştii clinicii «TerraMed» pot recomanda tratamentul conservativ de lungă durată. Unguentele, ce conţin hormonii sexuali masculini, contribuie la micşorarea durităţii ţesutului şi treptat elimină fimoza, dar trebuie de ştiut că până la tratamentul definitiv va fi necesar aproape un an.  

În orice caz, consultarea profesionistă a chirurgului şi a urologului este primul pas pentru soluţionarea acestei grave probleme masculine. Dacă aţi fost diagnosticat cu fimoza , nu trebuie să faceţi panică: adresaţi-vă la clinica  «TerraMed», pentru a scăpa repede şi sigur într-o atmosferă binevoitoare de această afecţiune.