loading

Gardnereloza la femei. Tratament

Gardnereloza la femei – este o modificare patologică a microflorei vaginului, ce se manifestă prin eliminări anormale. Se întîlnește la femei tinere, dar și la femei în vîrstă.

Simptomele gardnerelozei la femei

După aproximativ  3-10 zile de la infectare, odată cu multiplicarea bacteriilor patogene, apar simptomele gardnerelozei. Simptomele infecției includ: eliminări albe sau gri-alb, urît mirositoare, cu miros de pește.

Deasemenea Gardnereloza la femei poate provoca procese inflamatoare ale  uterului sau colului uterin. Utilizarea de contraceptive intrauterine, menstruația, avorturile, nașterile  favorizează apariția complicațiilor în infecția dată. De asemenea, Gardnereloza duce la declanșarea  proceselor inflamatoare ale anexelor uterine și endometrului.

Gardnereloza la femei. Tratament.

Tratamentul vaginitei bacteriene, provocate de Gardnerella Vaginalis, la femei include tratament local specific, la fel și oral, medicamentos. Tratamentul local include supozitoare și tablete vaginale. Durata tratamentului este de 5 – 7 zile.

Pasul următor este restabilirea microflorei normale a vaginului. Aici se prescrie o dietă, care conține bacterii lactice (varză murată, biochefir, iaurt). Înainte de a prescrie această dietă, pacienta trebuie să facă investigațiile de rigoare, pentru a exclude candidoza bacteriană, care se dezvoltă ușor în timpul tratamentului dat.