loading

Insuficienţa cardiacă cronică

Acest diagnostic vorbeşte de faptul că miocardul nu pompează atît sînge, cît este necesar pentru funcţionarea normală a organismului. Mai întîi omul observă unele probleme cu inima, atunci cînd este puternic tulburat sau se bucură, ori în timpul eforturilor fizice intensive. Astfel de situaţii necesită lucrul intensiv al sistemului circulaţiei sanguine.
Însă, aşa simptome rareori sunt considerate a fi importante şi boala continuă să evolueze. De regulă, tratamentul este iniţiat atunci cînd simptomele neplăcute se manifestă chiar şi în stare liniştită – ceea ce mărturiseşte faptul că s-a dezvoltat o insuficienţă cardiacă cronică.

Această boală nu este întotdeauna diagnosticată la timp, deoarece organismul uman, într-un anumit interval de timp, compensează bine insuficienţa volumului de sînge. De exemplu, reţine apa şi sarea – ceea ce măreşte volumul sîngelui circulant; înteţeşte bătăile inimii, pentru ca sîngele să se mişte mai intensiv. Iar însăşi inima începe să se mărească în dimensiuni.

Dar vine momentul cînd mecanismele compensatoare nu mai acţionează, deoarece inima este slăbită şi nu face faţă funcţiilor sale. Atunci bolnavul începe a fi chinuit de edeme, dispnee, istovire sporită. Rezultatul  insuficienţei cardiace pot deveni nişte complicaţii foarte grave. Pentru a nu le admite, medicul-cardiolog desfăşoară diagnosticul şi tratamentul necesar. Un asemenea ajutor medical uşurează reîntoarcerea pacientului la modul normal de viaţă.

Cauzele apariţiei insuficienţei cardiace cronice

De asemenea la această afecţiune duc bolile, ce nu au legătură directă cu sistemul cardiovascular:

Simptomele bolii

Diagnosticul insuficienţei cardiace cronice la clinica «TerraMed»

Pentru stabilirea diagnosticului trebuie de efectuat analiza generală şi biochimică a  sîngelui, de făcut electrocardiograma, ECO-cardiograma, de investigat miocardul cu ajutorul cardiovizorului. La fel de rezultativă este şi o astfel de metodă, precum testul de mers timp de 6 minute. În caz de necesitate se efectuează radiografia cutiei toracice.

Tratamentul insuficienţei cardiace cronice la clinica «TerraMed»

Această boală necesită tratament îndelungat şi o abordare complexă. Pacientul are nevoie de aşa măsuri care să înlăture boala de bază, ce a provocat insuficienţa cardiacă, precum şi de tratamentul simptomelor, care complică viaţa bolnavului.

Tratamentul complex include obligatoriu:

Avantajele tratamentului la clinica «TerraMed»

Întrucît tratamentul insuficienţei cardiace – este un proces îndelungat şi care necesită punerea în funcţiune a unui număr mare de mijloace din arsenalul medical, el se va desfăşura cel mai bine cu condiţia înţelegerii mutuale dintre pacient şi medic. La clinica noastră consultaţia cardiologului permite nu doar aflarea diagnosticului de către bolnav, dar şi elaborarea strategiei de luptă cu boala. Medicii noştri depun eforturi colosale, pentru a înlătura simptomele afecţiunii şi pentru a-i permite pacientului să ducă un mod de viaţă normal.

Adresarea la clinica «TerraMed» favorizează elaborarea unui tratament complex, care:

Specialiştii clinicii «TerraMed» ţin sub control strict tot procesul de tratament, ceea ce duce la rezultate pozitive – pacienţii noştri se descurcă excelent cu această boală complicată.