loading

Liposacţia

Liftingul ovalului feţei constă într-o serie de proceduri aplicate în scop de a elimina pliurile şi ridurile. Corecţia circulară a feţei se recomandă persoanelor peste 40 de ani şi, în unele cazuri, mai devreme. Operaţia contribuie la păstrarea aspectului tânăr şi proaspăt, încetinând îmbătrânirea pielii.  

Înaintea urechilor şi după ele, pe frunte, tâmple, în zonele de sub păr, în jurul urechilor, se fac incizii, eliminându-se surplusurile de piele şi ţesuturi inferioare. În mod normal, operaţia cuprinde zona gâtului, zona barbiei, obrajii şi fălcile. Uneori, concomitent, sunt corectate fruntea şi sprâncenele, dar, de regulă, aceasta (precum şi corectarea pleoapelor) se efectuează printr-o  operaţie specială. Cicatricile postoperatorii se camuflează cu  părul şi machiajul, cât şi pliurile naturale ale pielii.

Corecţia ovalului feţei noi o efectuăm sub anestezie locală sau sub anestezie generală, în funcţie de dorinţele şi de starea sănătăţii pacientului. Anestezia generală este efectuată de medicul-anestesiologist de înaltă calificare, care în cadrul interviului preliminar stabileşte cea mai adecvată metodă pentru anesteziere. Chiar si la aplicarea anesteziei locale, nu veţi simţi durere. După operaţia efectuată sub anestezie locală, puteţi părăsi spitalul în câteva ore, dar vă sfatuim să rămâneţi în spital pentru o noapte-două. După anestezia generală, o zi sub supravegherea grijulie a personalului clinicii noastre este obligatorie.

În termen de două săptămâni după operaţie, ar trebui să veniţi de 1-2 ori la examinare. Pansamentele şi procedurile necesare sunt efectuate în clinica noastră. Bandajul protector pentru faţă, gât şi zona bărbiei se recomandă de purtat 1-2 săptămâni, dacă este posibil non-stop. 

Suturile sunt eliminate peste 1-2 săptămâni (individual). 

Dacă operaţia este efectuată sub anestezie generală, nu se poate mânca şi bea cu 6-8 ore înainte de operare. 

Operaţia durează aproximativ 3 ore. 

Este necesar de stat în clinică sub supravegherea asistentei medicale. 

Se acordă 21 zile de concediu medical. 

Vindecarea şi revenirea la viaţa normală (inclusiv la sex) se produce în termen de 3-4 sătămâni. 

8 săptămâni sunt suficiente pentru recuperarea completă, posibilitatea de a practica sportul. 

În 6-8 luni se manifestă rezultatele benefice.

ÎNAINTE DE OPERAŢIE, VĂ RECOMANDĂM: 

Câte 1 capsulă de VIADERM o dată pe zi, timp de 1 lună, care conferă pielii tonus pozitiv înainte de operaţie (adresaţi-vă la administrator). 

Cu 1 lună înainte de operaţie, vă recomandăm un curs de masaj limfatic. 

DUPA OPERAŢIE, VĂ RECOMANDĂM: 

Utilizarea  capsulelor VIADERM timp de 1 luna, masaj limfatic şi punctiform (peste 3 săptămâni după operaţie, 10 sesiuni, cu o pauză de două zile), masajul clasic al feţei – peste 1,5 luni după operaţie.