- Vertebrologie
- Gastroenterologie
- Hepatologie
- Ginecologie
- Dermatologie
- Acupunctura
- Cardiologie
- Laborator
- Tratament cu laser
- Diagnosticarea radiațiilor
- Mamalogie
- Neurologie
- Neurochirurgie
- Chirurgie generala
- Oncodermatologie
- Ortopedie
- Ortopedia pentru copii si maturi
- Otorinolaringologie(ORL)
- Pediatrie
- Chirurgia plastică
- Policlinică
- Proctologie
- Psihologie și logopedie
- Psihoterapie
- Pneumologie
- Reumatologie
- Medicina reproductivă
- Chirurgie vasculară
- Stomatologie
- Terapie
- Traumotologie
- Uroandrologie
- Urologie
- Fizioterapie
- Litotriția extracorporală
- Endocrinologie
Particularitățile artroscopiei la copii
Articulația genunchiului, cu toate structurile sale interne și externe, reprezintă un sistem complex și joacă un rol important în asigurarea funcției membrului inferior. Complexitatea structurii, biomecanicii, protejarea redusă de către țesutul moale, suprasolicitarea – sunt acele particularități tipice, care cauzează deteriorări frecvente ale articulației genunchiului. Articulația genunchiului este deosebit de vulnerabilă la traumatisme și durere, deoarece aceasta susține întreaga greutate a corpului și presiunea suplimentară exercitată de corp, atunci cînd suntem activi.
Traumele cu aceasta localizare, la copii și adolescenți, conform datelor raportate de diverși autori, constituie pînă la 25% din numărul de afecțiuni ale sistemului musculo-scheletic. Ca urmare a
dezvoltării rapide a sporturilor competitive pentru copii și tineret, numărul leziunilor continuă să crească în mod constant. Specialiștii din întreaga lume le consideră printre cele mai costisitoare” traume, care, de multe ori, necesită un tratament chirurgical și o reabilitare intensivă.
La copii și adolescenți, leziunile interne ale genunchiului constituie una dintre cauzele principale ale apariției contracturilor, deformărilor, iar la vîrsta matură – a osteoartrozei. Cel mai important lucru în selectarea unui tratament adecvat, este stabilirea unui diagnostic precoce și corect a
leziunilor. La copii și adolescenți , această problemă este deosebit de acută, din cauza vîrstei și complexității evaluării rezultatelor investigațiilor. În
consecință, procentul de diagnostice greșite este considerabil mai mare decît în cazul adulților. Iar în lipsa unui diagnostic corect, este prescris un tratament ineficient.
Chirurgia artroscopica este una din cele mai importante realizări ale Traumatologiei și Ortopediei din secolul al XX-lea.
Introducerea artroscopiei în practica pediatrică, a sporit considerabil eficacitatea diagnosticului și a permis realizarea intervențiilor operaționale necesare. Traumatismul chirurgical minim, în utilizarea acestei metode, și rata scăzută a complicațiilor, permit scurtarea perioadei postoperatorii și reducerea timpului de reabilitare, lucruri deosebit de importante în copilărie și adolescență.