loading

Micozele esofagiene

Micoză esofagiană este numită leziunea infecţioasă a mucoasei, al cărei incitator în majoritatea cazurilor este Candida – ciuperca din genul levurilor. Procesul infecţios se dezvoltă din cauza dereglării mecanismelor de apărare ale organismului – fiziologice,
anatomice şi imunologice.

Acest proces este provocat de organismele saprofite din mediul înconjurător sau de microflora nepatogenică proprie în condiţii obişnuite.

Cauzele principale de activare ale infecţiei micotice

Simptomele micozei esofagiene şi complicaţiile sale:

Dacă decurgerea micozei esofagiene este gravă, atunci apar complicaţii. Cele din urmă pot fi însoţite de dezvoltarea unor eroziuni mari, ce duc la sîngerare.

Diagnosticul micozei esofagiene la clinica «TerraMed»

Medicul poate presupune, că bolnavul are candidoză esofagiană, chiar şi la etapa discuţiei, examinării şi colectării anamnezei. Însă, pentru a confirma diagnosticul, se poate de făcut o gastroscopie – investigaţie endoscopică, care este una din cele mai sensibile metode de diagnosticare a micozei esofagiene. Ea permite să vedem depunerile friabile de culoare albicioasă, eroziunile şi edemul mucoasei. De asemenea, medicii efectuează investigaţia bacteriologică sau histologică a bioptaţilor, care permite detectarea ciupercilor din genul Candida. În unele cazuri, când micoza esofagiană este însoţită de alte afecţiuni, apare necesitatea desfăşurării altor metode de diagnostic şi totodată este necesară consultaţia unui endocrinolog, imunolog şi etc.

Tratamentul micozei esofagiene la clinica«TerraMed»

Specialiştii clinicii «TerraMed» desfăşoară investigaţii speciale privind sensibilitatea la preparatele antimicotice, care sunt necesare pentru tratament. Acest lucru trebuie efectuat din motiv că la om apare rezistenţă (insensibilitate) la multe preparate antimicotice. De aceea, mai întîi de toate, medicii aleg medicamentul corect pentru tratament.  De asemenea, ei detectează bolile asociate şi efectuează corecţia lor.

În tratament pot lua parte diferiţi specialişti – imunologul, endocrinologul, gastroenterologul şi etc. Doar o abordare atît de complexă poate elimina problema.