loading

Infecţiile şi sarcina

Viitoarea mamă trebuie să acorde o atenţie deosebită sănătăţii sale. Ideal ar fi ca viitoarea mamă, fiind încă în timpul planificării sarcinii,să efectueze testele pentru infecţiile cu
transmitere sexuală,  testele de sînge pentru depistarea anticorpilor împotriva infecţiei cu Chlamydia, toxoplasmoză, virusului herpatic, citomegalovirus (CMV).  

Multe infecţii nu au manifestări externe vădite, iar femeia poate nici sa bănuiască că este infectată. Or, în timpul sarcinii microbii acestor infecţii pot cauza anomalii grave de dezvoltare a fătului. De aceea este foarte important din timp de depistat şi tratat aceste boli.

Rujeola – încă o maladie infecţioasă , ce trebuie să ţină în gardă femeia însărcinată.  La femeile care au  contractat virusul rujeolei în primul trimestru de sarcină, se măreşte considerabil riscul de întrerupere sau afectare a sarcinii. Pentru a forma  imunitate împotriva infecţiei, este de dorit să vă vaccinaţi cu 3 luni înainte de planificarea sarcinii.

În cazul unei sarcini neplanificate, femeii de asemenea se prescriu teste pentru infecţiile sexuale „ascunse”. Nu intraţi în panică , dacă unul din aceste teste va ieşi pozitiv. Tratamentul abordat corect, va scădea riscul infectării fătului, iar monitorizarea dezvoltării
sale (cu ajutorul Triplului test, USG, amniocinteza, etc,.)  vă vor ajuta să depistaţi posibile probleme la etapele timpurii ale sarcinii.