loading

Spermograma

Spermograma (spermatograma) – o metodă simplă de investigaţie a ejaculatului pentru estimarea capacităţii de fertilizare a spermei masculine. La analiza spermei se determină parametrii cantitativi, calitativi şi morfologici.

Analizaspermogrameise recomandă de efectuat în următoarele cazuri:

Spermograma include:parametrii fizici (volumul, culoarea, рН-ul, vîscozitatea, viteza de
lichefiere), caracteristicile cantitative (numărul spermatozoizilor la 1 ml şi în tot ejaculatul, mobilitatea), precum şi morfologia lor (conţinutul formelor normale, cu patologie), prezenţa
aglutinării şi celulelor spermatogenezei, precum şi conţinutul de leucocite, eritrocite, prezenţa mucoasei.

Predarea spermogramei: materialul de investigaţie se colectează prin masturbare. Se poate de adus ejaculatul într-un vas steril, ermetic închis, ţinut la cald, timp de o oră după ejaculare.

Pregătirea pentru investigaţie:abstinenţa de la viaţa sexuală de cel puţin 48 ore şi nu mai mult de 5 zile. În această perioadă nu se poate de consumat alcool, preparate medicamentoase, de vizitat băile publice ori sauna.

Descifrarea spermogramei: pentru descifrarea spermogramei urmează să vă adresaţi la medicul androlog. Medicul androlog o să vă sugereze cum să îmbunătăţiţi spermograma.

Avantajele descifrării spermogramei la clinica «TerraMed»

Este preferenţial de efectuat odată cu spermograma şi  testul MAR .

Testul MAR– este raportul (procentul) spermatozoizilor normali activi mobili, acoperiţi de anticorpi antispermali, faţă de cantitatea totală a spermatozoizilor cu aceleaşi caracteristici, adică procentul spermatozoizilor excluşi din fecundaţie, care în spermograma standardă se
estimează ca spermatozoizi absolut normali. Testul MAR pozitiv este un criteriu condiţional al infertilităţii imunologice la bărbaţi.