loading

Sindroamele distonice

Sindroamele distonice– un grup mare de afecţiuni, ale căror manifestări sunt diverse mişcări violente (adică rău controlate de conştiinţă) şi care sunt caracterizate chiar de pacienţi drept un fel de ticuri, spasme sau convulsii. Toate aceste manifestări se răsfrîng separat asupra feţei (sau unei părţi), gîtului, mîinii, un pic mai rar în trunchi sau picior. În unele cazuri distonia cuprinde câteva zone din vecinătate sau îndepărtate una de alta.

De cele mai multe ori se întîlneşte:

Mai rar  poate fi distonia trunchiului şi încă mai rar a piciorului (de regulă, a tălpii).

Cauzele distoniei: anumite particularităţi înnăscute ale sistemului nervos (distoniile primare).

Pentru distoniile secundare o cauză mai frecventă este administrarea anumitor preparate medicamentoase. Interesant, că distoniile primare deseori apar pe fundalul stresului, iar manifestările distoniilor se intensifică în timpul agitaţiei şi se destind în stare liniştită.

Diagnosticul afecţiunilor distonice

Tratamentul afecţiunilor distonice

Baza tratamentului este selectarea terapiei medicamentoase pentru administrare ulterioară îndelungată (periodic este necesară corecţia tratamentului). Mai mult ca atât, o metodă foarte eficientă în tratamentul distoniilor sunt injectările de toxină botulinică în muşchii spastici (procedurile, de regulă, necesită a fi repetate periodic).

Avantajele diagnosticului şi tratamentului la clinica«TerraMed»