loading
Кардиология в Кишинев

Cardiologie

Investigații și tratament ambulatoriu al afecțiunilor cardiovasculare.

Ambulatoriu de zi

Cardiologia (de la „cardio” – inimă și „logie” – știință) este o ramură a medicinei care studiază structura, funcția, bolile inimii și vaselor de sânge, cauzele apariției acestora, mecanismele de dezvoltare, manifestările clinice în cardiologie, diagnosticul, precum și dezvoltarea metodelor de tratament în cardiologie (inclusiv cele chirurgicale), prevenirea, aspectele medicale ale reabilitării pacienților în cardiologie cu afectări ale sistemului cardiovascular.

Principalele factori de risc pentru dezvoltarea bolilor cardiovasculare includ:

Cele mai reprezentative afecțiuni cardiace cu care se confruntă cardiologii practicieni sunt hipertensiunea arterială și boala ischemică a inimii (care include forme cum ar fi infarctul miocardic și angina pectorală).

Se acordă o atenție deosebită hipertensiunii arteriale. Cardiologii folosesc uneori termenul „asasin tăcut” în legătură cu hipertensiunea arterială. Acest nume a fost atribuit hipertensiunii arteriale deoarece, în mod tăcut, în mod subtil, timp de mulți ani, conduce la modificări ireversibile în organismul uman.

Arterița hipertensivă poate duce la următoarele complicații:

Сătre cele mai recente recomandări ale Organizației Mondiale a Sănătății din 1999, nivelul normal al tensiunii arteriale este considerat a fi sub 130/85 mmHg, nivelul tensiunii arteriale între 130/85 și 140/90 mmHg este considerat normal crescut, iar tensiunea arterială de 140/90 mmHg și mai mare este considerată hipertensiune arterială.

În prezent, există o mulțime de medicamente diferite care reduc tensiunea arterială. Tehnologiile actuale permit administrarea medicamentelor antihipertensive o dată sau de două ori pe zi. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, tratamentul hipertensiunii arteriale necesită terapie combinată (administrarea concomitentă a două sau mai multe medicamente). În această situație, este necesară consultarea unui cardiolog pentru determinarea combinației de medicamente cea mai eficientă. De asemenea, este necesară evaluarea clinică și investigații de laborator și instrumentale a pacientului.

Trebuie să ne amintim că este mai ușor să prevenim dezvoltarea complicațiilor hipertensiunii arteriale, precum și a altor boli cardiovasculare, decât să tratăm aceste complicații ulterior.

Specialiștii noștrii

Care este programul de lucru al Clinicii?

Clinica este deschisă de la 8:00 -19:00. Sâmbătă: 9:00 – 14:00. Duminica: este închis.

Cum să ajungeți la clinică?

Puteți ajunge pe strada Trandafirilor cu troleibuzul nr. 4 sau microbuzele nr. 112, 184. Puteți ajunge pe strada Cuza Vodă cu autobuzul nr. 5 sau microbuzele nr. 113, 189, 166, 163, 119

Cât costă consultarea unui specialist?

Costul consultației variază între 400 și 600 de lei, în funcție de specialistul ales.

Cum să vă programați la medic?

Puteți face o programare prin telefon, sunând la registratură la numărul 022-202-373. Pentru programări la diagnosticul imagistic (CT-MRI) sunați la numărul 022-780-130.