loading

Artroscopia

Artroscopia articulațiilor —este o investigație minim invazivă, care permite vizualizarea foarte bună și exactă a spațiului articular cu ajutorul artroscopului (un tub subțire, prevăzut cu o cameră video și o sursă de lumină).

Artroscopia se realizează pentru diagnosticarea unor afecțiuni articulare, sau pentru tratarea unor probleme la acest nivel.

Artroscopia articulațiilor —este o metodă chirurgicală de tratament, care a început să fie folosită în anii 40 ai secolului trecut. În ultimii 20 de ani, această metodă a fost implementată și utilizată pe scară largă.

Frecvent, artroscopia se aplică la nivelul articulațiilor mari, dar în principal la nivelul genunchiului,  umărului, șoldului. Este posibilă, de asemenea, și examinarea  articulațiilor mici cu chipament special, dacă acesta este disponibil. Oportunitățile artroscopiei, ca metodă de tratament a leziunilor intraarticulare, sunt foarte multilaterale.

Clinica «Terramed» dispune de echipament, care permite efectuarea de operații complicate, combinate în cazul politraumatismelor sistemului  muscularo-osos. În cazul unei fracturi ntraarticulare, artroscopia asigură, prin osteosinteză, o suprapunere cît mai exactă a suprafețelor articulare.

Procedura artroscopică permite efectuarea unei examinări diagnostice a articulației simultan cu operația.

În clinica «Terramed», artroscopia se realizează cu echipament de ultimă generaţie,  produs de lideri mondiali în domeniu.

Avantajele artroscopiei:

Astfel, artroscopia are un avantaj imens față de chirurgia clasică – artrotomia articulației.

Complicații legate de artroscopia articulațiilor.

Ca și în cazul oricărei intervenții chirurgicale, ocazional pot apărea complicații în timpul artroscopiei articulațiilor. Deși foarte rare,avînd în vedere inciziile minime, pierderea de sînge minimă și reabilitarea rapidă, există totuși riscuri legate de artroscopie.

Una din rarele  complicații este – infectarea rănilor postoperatorii. În caz de încălcare a tehnologiei artroscopiei  – lezarea accidentală cu instrumentul a  structurilor articulare.

Perfecționarea metodelor chirurgicale în artroscopie  exclud complicațiile intraoperatorii,  în artroscopie se aplică cu strictețe regulile de asepsie și antisepsie.

La clinica «Terramed», folosind  echipamente moderne, artroscopia este realizată de către specialiști calificați.