loading

Artroscopia de genunchi

Articulația genunchiului – este cea mai mare şi  complexă articulație, din punct de vedere structural din corpul uman. Datorită caracteristicilor sale anatomice și biomecanice, articulația genunchiului este cel mai frecvent supusă eforturilor și traumatismelor. Complexitatea interacțiunii elementelor articulației determină dificultate în diagnosticare. Uneori este necesar să se aplice toate metodele moderne de investigare, inclusiv imagistica prin rezonantă magnetică,  pentru a determina natura patologiei articulare, iar, în anumite cazuri, un diagnostic exact și corect poate fi
stabilit doar prin metoda chirurgicală – artroscopia articulației.

Leziunile elementelor articulare ale genunchiului se caracterizează printr-o capacitate scăzuta de autovindecare în urma unei traume, astfel încît majoritatea leziunilor de menisc, cartilaj articular, aparat ligamentar, de cele mai dese ori, trebuie operate pentru a restabili funcția normală și capacitățile articulației. Odată cu introducerea pe scară largă, în practica chirurgicală, a tehnicilor endoscopice, chirurgia modernă a deschis noi perspective în tratamentul leziunilor și afecțiunilor de articulații.

Clinica «Terramed» are toate condițiile pentru efectuarea operațiilor artroscopice: o sală de operații ortopedice separată, dotată cu aparatură performantă, personal medical bine instruit, salon specializat. Operațiile sunt efectuate de chirurgi ortopezi cu certificate de formare profesională în principalele clinici din Rusia și din străinătate (Elveția, Franța, Germania, etc.)

Artroscopia – este un examen endoscopical interiorului unei articulații, care permite chirurgului vizualizarea foarte bună a spațiului articular, folosind o camera video minusculă , atașată la artroscop (sistem optic endoscopic rigid, special conceput pentru articulații, oferind imagini de înaltă calitate, avînd un diametru mic – de 4,5 mm).
Imaginile în culori pot fi văzute  pe monitor. Realizînd o mică incizie de 4-5 mm, artroscopul este introdus în spațiul articular, articulația este umplută și spălată cu un lichid steril.
Printr-o a doua incizie,  în articulație este  introdusă o sondă chirurgicală și alte ustensile, pentru a evalua starea diferitor structuri articulare, a stabili  deteriorarea lor și eventual, de a repara afecțiunea sau de a înlătura orice fel de țesut nedorit. Pentru realizarea intervenției  artroscopice, este nevoie de multă experiență și cunoștințe specializate.

Indicații pentru artroscopie:

Avantajele tehnicii:

Această procedură are o serie de avantaje evidente, în comparație cu alte metode de investigare și tratament al patologiei articulare: