loading

Candidoza. Tratamentul Candidozei

Candidoza genitală este cea mai răspîndită infecție genicopatică. 

Cauzele candidozei genitale

Candidoza. Simptome:

Candidoza este o infecţie fungică, agenţii patogeni ai căreia sunt ciupercile microscopice de drojdie Candida albicans. Aceștia  fac parte din categoria agenților comensali, ceea ce înseamnă că pot trăi și pe suprafața pielii și mucoaselor oamenilor sănătoși, iar sub influența anumitor factori –declanșatori,  pot cauza boala.

Se determină 3 forme clinice a candidozei vaginale:

La majoritatea pacientelor cu candidoză recidivantă, odată cu reducerea cantității de Lactobacili în flora vaginală, se stabilesc tipuri de agenți comensali sau organisme patogene, cum ar fi:  Staphylococcus, Streptococcus, Escherichia coli, etc., care necesită tratament suplimentar.

Candidoza la bărbați

Candidoza este de 10 ori mai frecventă la femei, decît la bărbați, și are o legătură directă cu flora vaginală și dezechilibrele bacteriene la nivel local.

Candidoza genitală la bărbaţi apare în formă de balanopostita candidozică -inflamaţie a pielii glandului penian (capul penisului) şi a mucoasei părţii interioare a prepuţului, provocate de ciupercile microscopice Candida. Cele mai frecvente tipuri de candidoză urogenitală sunt: balanita (inflamaţia capului penisului) și balanipostita (inflamația mucoasei părții interioare a prepuțului).

Simptomele candidozei urogenitale la bărbați:

Perioada de incubație a candidozei este de 2-14 zile.

Analize și investigații pentru identificarea candidozei:

Candidoza în timpul sarcinii.

Femeile însărcinate suferă mai des de candidoză. Aceasta se explică prin reducerea temporară a apărării imune a organismului femeii în această perioadă.

Tratament:

Metodele populare de  tratare a candidozei sunt ineficiente, și nu duc la recuperare completă, ci dimpotrivă,  poate să conducă la dezvoltarea formei cronice, rezistentă la medicația clasică.

Avantajele tratamentului candidozei în cadrul clinicii «TerraMed»