loading

Gardnereloza la bărbaţi. Tratament.

Potrivit experţilor, noţiunea de Gardnereloză nu poate fi aplicată referitor la bărbaţi, deoarece, prin definiţie, Gardnereloza – este disbacterioză al vaginului. Dar, extrem de rar, Gardnerella vaginalis poate provoca inflamaţia organelor genitale ale bărbaţilor. Infecţia pătrunde în organismul bărbatului doar în timpul contactului sexual cu o parteneră,
infectată cu Gardnerella vaginalis.

În cele mai frecvente cazuri, gardnereloza este eliminată totalmente, în decurs de 2-3 zile după pătrunderea ei în tractul genital al bărbatului.

Simptomele Gardnerelozei la bărbaţi.

Practic, gardnereloza la bărbaţi decurge asimptomatic.

De obicei, în timpul actului sexual, gardnerella pătrunde în uretra bărbatului, provocînd o reacţie inflamatoare ”lentă”. Ca rezultat al infectării apar eliminări verzui, ce nu-l vor deranja pe bolnav. Uneori, însă, pot apar infecţii mai complicate, cum ar fi uretrita, care cauzează dureri şi senzaţii de arsură la urinare.

Gardnereloza la bărbaţi. Tratament.

Tratamentul Gardnerelozei la bărbaţi se prescrie doar cu scopul de a preveni infectarea partenerei sexuale. În cazuri foarte rare, Gardnereloza poate provoca uretrită, prostatită, cistită, pielonefrită, etc. Tratarea Gardnerelozei la bărbaţi, include doar tratamentul local şi terapia imunomodulatoare.