- Vertebrologie
- Gastroenterologie
- Hepatologie
- Ginecologie
- Dermatologie
- Acupunctura
- Cardiologie
- Laborator
- Tratament cu laser
- Diagnosticarea radiațiilor
- Mamalogie
- Neurologie
- Neurochirurgie
- Chirurgie generala
- Oncodermatologie
- Ortopedie
- Ortopedia pentru copii si maturi
- Otorinolaringologie(ORL)
- Pediatrie
- Chirurgia plastică
- Policlinică
- Proctologie
- Psihologie și logopedie
- Psihoterapie
- Pneumologie
- Reumatologie
- Medicina reproductivă
- Chirurgie vasculară
- Stomatologie
- Terapie
- Traumotologie
- Uroandrologie
- Urologie
- Fizioterapie
- Litotriția extracorporală
- Endocrinologie
Hepatologie
Ficatul îndeplineşte o serie de funcţii foare importante în organismul uman, constituind laboratorul lui. Ca 20 de milioane de reacţii chimice într- un minut se desfăşoară în acest organ. Aici se realizează sinteza de proteine din sînge (de albumine, imunoglobuline), sinteza acizilor biliari, acumularea şi descompunerea glucozei, acumularea şi dezintegrarea glucozei – principalul izvor al energiei organice . În ficat se produce metabolismul lipidic, inactivarea toxinelor, dezarmarea toxinelor ş.a.m.d.
Cea mai mică dereglare a cel puţin uneia din funcţiile ficatului conduce la schimbări grave în întregul organism. Afecţiunile hepatice cronice sunt extrem de răspîndite şi prezintă o problemă serioasă pentru sănătatea publică din întreaga lume. Cauze ale bolii ficatului sunt nenumărate. Milioane de persoane sunt infectate cu hepatitele virale B, C, D transmise în sînge prin ustensile nesterilizate, seringi, transfuzii cu preparate contaminate de sînge, folosirea achiziţiilor de manichiură nesterile, precum şi prin contact sexual.
Din păcate, utilizarea excesivă de alcool şi a altor substanţe toxice constituie a doua cauză de afectare cronică a ficatului.
Actualmente, hepatologia (ştiinţa care studiază afecţiunile hepatice cronice) parcurge o perioadă renascentină. În fiecare an în aceast domeniu al medicinii se înregistrează descoperiri care contribuie la diagnosticarea si tratarea efectivă a bolilor de ficat. Este o sarcină dificilă şi responsabilă care necesită cunoştinţe enorme, o mare experienţă clinică şi o varietate de abilităţi profesionale.
Clinica noastră oferă servicii de examinare şi tratament al următoarelor boli de ficat:
- Hepatite: virale (B, C, D), toxice şi autoimune;
- Hepatoze: steatoza ficatului, steatohepatită alcoolică si nonalcoolică;
- Ciroze ale ficatului: virale şi alcoolice, ciroză biliară primară, forme rare ale cirozelor (boala Wilson-Konovalov, hemocromatoza);
De reţinut că orice boală hepatică, nediagnosticată şi netratată conduce la consecinţe regretabile, cum ar fi ciroza hepatică şi cancerul ficatului. Dar boala identificată precoce poate şi trebue să fie tratată. În clinica noastră, folosirea celor mai moderne metode terapeutice, utilajului avansat, cît şi utilizarea preparatelor specifice antivirale permit medicului hepatolog să frîneze progresarea bolii şi să prevină posibilele complicaţii.
Fiecare persoană trebue să se expună, cel puţin o dată în an, examinării la hepatita infecţioasă. Cele mai avansate şi precise teste de laborator efectuate în clinica noastră (parametrii stării funcţionale a ficatului, marcheri ai hepatitei virale şi ai leziunilor hepatice autoimune) permit identificarea la etape în care schimbările sunt reversibile. Conform rezultatelor analizelor, se va stabili un program de tratament, care poate fi urmat în clinica noastră de zi. Medicul personal al dumneavoastră, care vă va supraveghea, va indica o dietă specială,vă va recomanda cel mai adecvat regim alimentar şi de efort fizic, va lua la control toate procedurile desemnate pentru dumneavoastră. În caz de necesitate, tratamentul va fi ajustat în funcţie de starea dumneavoastră.
Specialistii nostri:
Vengher Ina
Gastroenterolog, hepatologCojuhari Maria
Gastroenterolog,hepatologTaran Natalia
Gastroenterolog, hepatologCare este programul de lucru al Clinicii?
Clinica este deschisă de la 8:00 -19:00. Sâmbătă: 9:00 – 14:00. Duminica: este închis.
Cum să ajungeți la clinică?
Puteți ajunge pe strada Trandafirilor cu troleibuzul nr. 4 sau microbuzele nr. 112, 184. Puteți ajunge pe strada Cuza Vodă cu autobuzul nr. 5 sau microbuzele nr. 113, 189, 166, 163, 119
Cât costă consultarea unui specialist?
Costul consultației variază între 400 și 600 de lei, în funcție de specialistul ales.
Cum să vă programați la medic?
Puteți face o programare prin telefon, sunând la registratură la numărul 022-202-373. Pentru programări la diagnosticul imagistic (CT-MRI) sunați la numărul 022-780-130.