loading

Gardnereloza

Gardnereloza (gardnerella vaginalis)–   este un dezechilibru între diferitele tipuri de microorganisme vaginale (disbacterioză). Microflora normală a vaginului sunt bacteriile (în special, lactobacili), care produc acid lactic, astfel previn popularea vaginului cu microorganisme patogene.

Principalul agent patogen al vaginitei bacteriene este bacteria Gardnerella Vaginalis, care este prezentă în microflora normală a vaginului în cantități neînsemnate. Pe măsură ce numărul lactobacililor scade, se crează condiţii favorabile pentru multiplicarea
bacteriilor patogene oportuniste (Mycoplasma hominis, Gardnerella vaginalis) 
și apare disbacterioza vaginală (vaginita bacteriană)

Cauzele Gardnerelozei

Cercetările moderne au arătat că, principalele cauze ale Gardnerelozei sînt:

Simptomele Gardnerelozei

Simptomele Gardnerelozei sînt : eliminările vaginale, care pot fi de culoare alb, gri-alb și chiar cu nuanță gălbuie. Ca consistență sînt uniforme, abundente. Poate fi însoţită de
inflamaţia și  înroșirea labiilor genitale; poate provoca senzație de arsură și mâncărime în timpul actului sexual sau  în timpul urinării. Eliminările sînt  urît mirositoare, cu miros de peşte stricat.

Potrivit statisticilor, la unele femei, boala evoluează asimptomatic.

Gardnereloza. Tratament.

Multe femei, care și-au depistat vaginita bacteriană, întreabă : care este tratamentul Gardnerelozei?

Prima și principala etapă în tratament, este distrugerea cantității excesive de bacterii patogene oportuniste, a doua etapă – este restabilirea microflorei vaginale normale. Pentru prima etapă – este necesară distrugerea bacteriilor patogene, se prescriu supozitoare, gel special și uneori comprimate.

Cea de-a doua etapă a tratamentului Gardnerelozei, constă  în popularea vaginului cu
microorganisme, producătoare de acid lactic. Se prescrie o dietă care include iaurt, varză murată, biochefir și medicamente suplimentare – probiotice.