loading

Bolile esofagului

Esofagul – organ simplu, prin care ajută la transportarea mîncării din faringe către stomac. Acesta este un organ tubular, ce nu are nimic complicat în constituţie, însă bolile esofagului sunt complicate. În ciuda funcţiei destul de simple (dar importante), esofagul este un organ
delicat şi are următorul caracter: uşor de iritat cînd prin el trece hrană fierbinte, picantă, carbohidrată, grasă, apă gazată şi alcool. Consumul întâmplător de alcaline şi acizi la fel nu vor avea nici un beneficiu şi esofagul „va mulţumi” cel puţin printr-o inflamaţie. Iar inflamaţia poate implica un lanţ de boli ce se vor dezvolta consecutiv. În cele din urmă, totul se poate termina într-un mod neplăcut pentru dvs, de aceea este mai bine să
aveţi grijă şi să răsfăţaţi acest organ, îngrijindu-vă după cum se cuvine.

Tabloul unei sau altei boli se formează în baza unor semne caracteristice. La începutul stărilor patologice simptomele bolilor esofagului sunt asemănătoare. Ce ne va ajuta să atragem atenţia anume la esofag?

În dependenţă de volumul leziunii, se disting şi alte semne de afectare a esofagului. În cazul ulcerului pe mucoasă, eructaţia este deseori cu impurităţi de sînge, însoţită de vomă, iar în analiza maselor fecale la fel este sînge.

Acest lucru este legat de faptul că mucoasa sîngerează, o parte din sînge iese cu voma, iar altă parte se duce în stomac. În cazul unei inflamaţii puternice apare temperatură înaltă, stare generală slăbită, paliditate şi ameţeală.

În preajma esofagului sunt amplasate organele sistemului respirator şi cardiovascular, şi adesea pacientul dă greş, simţind unele sau alte simptome ale bolilor esofagului, el le percepe ca manifestări ale unei boli cardiace sau pulmonare.