loading

Oncodermatologie

Una dintre ramurile oncologiei – oncologia dermatologică – acoperă diagnosticul și tratamentul formațiunilor tumorale de pe piele, precum și a țesuturilor moi. Nu se poate să nu se observe că în ultimul timp apare tot mai multă dezinformare în această temă. Aceasta provoacă frică în oameni și îi determină uneori să întreprindă acțiuni greșite.

În realitate, alunițele, papiloamele, verucile sunt prezente pe corpul foarte multor oameni. Unii au câteva, iar alții zeci. Dimensiunile lor variază de asemenea în mod semnificativ.

De la o vârstă fragedă toată lumea știe: alunițele nu trebuie atinse. Și este adevărat. Îndepărtarea independentă a oricăror alunițe este periculoasă. Cel mai bine este să încredințați această activitate unui medic oncolog dermatolog.

Pentru îndepărtarea noilor formațiuni cutanate, care sunt tratate de oncologia dermatologică, există indicații destul de specifice. De exemplu:

Un factor de îngrijorare poate fi expunerea prelungită a alunițelor la razele solare și la solar. Este important să manifestați precauție specială în acest sens, mai ales persoanelor cu piele deschisă. Aceștia prezintă un risc de melanom mult mai mare decât cei cu piele închisă la culoare. Prin urmare, înainte de a vă expune la soare sau în condiții artificiale, ar trebui să arătați alunițele oncologului dermatolog, care va evalua gradul de risc și vă va oferi recomandările necesare.

Tumorile pielii și țesuturilor moi au început să capete o importanță socială tot mai mare, devenind o cauză frecventă de dizabilitate și incapacitate de muncă atât pentru persoanele în vârstă, cât și pentru cele tinere și de vârstă mijlocie. Printre bolile pielii și țesuturilor moi, tumoarele maligne ale pielii (cancerul, melanomul) și sarcoamele diferitelor structuri ale țesuturilor moi ocupă un loc important, frecvența acestora crescând în toate țările economice dezvoltate.

Consultând clinica “TerraMed”, veți primi o consultanță cuprinzătoare cu privire la îndepărtarea oricăror formațiuni cutanate. Uneori, acțiunea rapidă și fără întârziere este necesară. În unele cazuri, cea mai bună tactică poate fi considerată observația și abordarea prudentă. Nu trebuie să vă faceți probleme inutile, dar să manifestați un exces de neglijență poate fi, de asemenea, nerațional. Toate întrebările care vă preocupă le puteți clarifica la consultația cu medicii clinicii TerraMed.

Specialiștii noștrii

Care este programul de lucru al Clinicii?

Clinica este deschisă de la 8:00 – 19:00. Sâmbătă: 9:00 – 14:00. Duminica: este închis.

Cum să ajungeți la clinică?

Puteți ajunge pe strada Trandafirilor cu troleibuzul nr. 4 sau microbuzele nr. 112, 184. Puteți ajunge pe strada Cuza Vodă cu autobuzul nr. 5 sau microbuzele nr. 113, 189, 166, 163, 119

Cât costă consultarea unui specialist?

Costul consultației variază între 400 și 600 de lei, în funcție de specialistul ales.

Cum să vă programați la medic?

Puteți face o programare prin telefon, sunând la registratură la numărul 022-202-373. Pentru programări la diagnosticul imagistic (CT-MRI) sunați la numărul 022-780-130.