loading

Endoprotezarea articulațiilor

Rigiditatea și durerea articulară, limitînd mișcările, nu doar împiedică desfășurarea  activităților zilnice, dar afectează semnificativ ritmul normal de viață.

Endoprotezarea articulațiilor este un mod eficient, și deseori singurul, de îmbunătățire a  funcționalității articulațiilor sever afectate.

Cererea pentru astfel de operații este în continuă creștere. Succesele semnificative în dezvoltarea și implementarea în practica medicală a celor mai noi realizări în domeniul chirurgiei, apariția produselor ortopedice a companiilor lider în industria globală, le permit chirurgilor ortopezi  să folosească implanturi de înaltă calitate în munca lor, să aplice endoprotezarea, ca cea mai eficientă metodă pentru
tratamentul bolilor și leziunilor articulare.

În prezent,endoprotezele sunt utilizate nu doar pentru înlocuirea articulațiilor de șold și genunchi, dar și de umăr, și chiar al articulațiilor degetelor, încheieturii.

În ce cazuri sunt indicate aceste operații, care sunt contraindicațiile pentru efectuarea ei, cum începe afecțiunea, în ce constă operația – aceste întrebări îi interesează pe cei, care au simțit durere în articulații.

Durerea – este primul indiciu privind o eventuală boală. La început, durerile pot fi periodice,ușoare, aducînd ulterior tot mai multe neplăceri și suferințe,uneori ele devin permanente, transformînd fiecare
mișcare în tortură.

Următorul pas –este disfuncția membrului, deseori, cu evoluție  progresivă,pînă la imobilizare completă. Și la un moment dat, tratamentul conservator devine inutil.

Indicații pentru artroplastie sunt următoarele stări:

Contraindicații pentru efectuarea acestui tip de intervenție chirurgicală, pot fi următoarele comorbidități:

Vîrsta pacientului, în absența de comorbidități severe, nu reprezintă o contraindicație pentru intervenția chirurgicală.

Operația de artroplastie a articulației – este o intervenție chirurgicală foarte exactă, de înaltă tehnologie și eficientă,  scopul ei fiind atenuarea durerii și redarea mobilității articulațiilor pacientului, ce ar permite revenirea lui la o viață normală și restabilirea funcţiilor pierdute.

După tipul de fixare, proteze pot fi cimentate și necimentate. Tipul și componentele protezei sunt selectate de către medic, după o discuție cu pacientul, care va primi răspuns la toate întrebările ce-l interesează.

La clinica «Terramed» se desfășoară operații de artroplastie de șold, genunchi și umăr.

În clinica noastră folosim numai implanturi de ultimă generație și de cea mai înaltă calitate ale companiilor autohtone și din străinătate – MATHYS (Elveția), BiometMerk (Marea Britanie), OHST (Germania), Streicer – Howmedica (SUA), Keramed (Germania), Implant MT, Osteomed.

Experiența clinică vastă, acumulată pînă în prezent, ne permite să afirmăm că endoprotezarea este cea mai eficientă metodă de tratament a articulațiilor afectate, cu rata apariției unor complicații foarte scăzută.